Det er på tide å ta et tilbakeblikk på et spesielt år…

Vi startet 2020 med et brak – rett og slett. Alt var som vanlig – Aurora med sine mange aktiviteter både på og utenfor jobb, Fredrik med hardtrening inn mot ny fotballsesong med Åssidens A-lag i 3.divisjon, Elise ute og testet enhver restaurant i byen, Joakim med overgangen fra leilighet til enebolig, Rikke på nye modelloppdrag og meg selv med oppladning til ny sesong i fotballens Eliteserie. Det å ha både muligheten og interessen til å gjøre noe utenfor jobb virker som å være en av de store kvalitetene i dette teamet. Nok om det, tilbake til det jeg startet på.

2020 startet med et brak – rett og slett.

Vi leverte en enorm sluttspurt i 2019, som bare fortsatte inn i 2020. Alt lå til rette for sunn vekst, som var fokuset helt siden strategiendringen i 2017. Vi skulle levere spesialister innen økonomi og arkiv. I starten av dette året opplevde vi nettopp det. Kundene våre kom til oss og ba om råd, vi fikk være med tidligere inn i prosessene og vi fikk være med å sparre med kundene våre på deres fremtidige behov. Sammen med den økonomiske veksten, lyktes vi med å utøve rådgiverrollen vi ønsket å ha ute hos kundene våre.

– I dag kommer den norske regjeringen med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Det er helt nødvendig, sa statsminister Erna Solberg.

Torsdag 12. mars var en spesiell dag. Det var en spesiell følelse av en sterk inngripen på personlig frihet som skulle påvirke hverdagslivet direkte, hvordan samfunnet fungerte og, ikke minst, bryte normalen. Hva den nye normalen er, kan vi selvfølgelig se effekter av nå, men jeg tror vi har mange vaner å vende og mange nye metoder, tilnærminger og rutiner å lære oss i tiden som kommer. For meg som leder var dette også en spesiell dag. Ikke skulle jeg treffe lederen min fysisk hver dag, som jeg kunne slå av en hvilken som helst samtale med, men også teamet mitt som hadde en «drive», en lidenskap og en motivasjon som nærmest var ustoppelig.

Så begynte avbestillingene, og som regel treffer de vår bransje først. Så kom det enda flere restriksjoner. Hjemmekontor. Videomøter. Fjernledelse. Hjemmebarnehage. Permitteringer. Karantener. Isolasjon. You name it.

Så hvilke refleksjoner sitter egentlig jeg som leder av Centric Finance igjen med etter dette spesielle året 2020?

  • Du må ta deg god tid til å lære å kjenne dine ansatte
  • Du må ikke være forutinntatt og anta hvordan noen føler eller tenker, den du var mest sikker på kan overraske
  • Fjernledelsens positive og negative sider; noen elsker det, noen misliker det – hvordan lede dem ulikt?
  • Tillit og tillitsbasert kultur – hvor viktig det var og hvor viktig det er
  • Tydelighet og forventningsavklaring – du må gjøre deg forstått og få aksept på at du er forstått
  • Du må stole på nye mennesker og skape nye relasjoner, kun basert på videosamtaler
  • Permitteringer og hvordan dette påvirker miljø, følelser og hverdagen til dine ansatte
  • Kostnadskutt og kontroll – profesjonalisere og effektivisere driften i virksomheten
  • Omsetningssvikt, hvor viktig det er med beinhard jobbing og å aldri gi seg

Høsten 2020 har ikke vært annet enn en oppsving. For det første fikk vi hente tilbake majoriteten av våre permitterte medarbeidere. For det andre brukte vi god tid og gjorde et grundig arbeid på hvem Centric Finance skal være i de neste årene. Kort fortalt skal vi fortsette å være eksperten på kompetanse innen økonomi og arkiv, vi skal fortsette den sunne veksten og vi skal innen 2023 være en signifikant aktør innen vårt fagfelt i vår bransje.

Etter en stor omsetningssvikt, er det gledelig å se at våre rådgivere ikke gir seg. Mange nye kunder har kommet inn døren, en god blanding av både faste og midlertidige stillinger, samt at det er stor grad av spisskompetanse vi leverer på til de nyeste kundene våre. Det er vanskelig å ikke være takknemlig for å jobbe med kollegaer som motbeviser markedet, tiltrekker eksperter og jobber opp nye kunder.

Nå retter vi blikket mot et nytt år. For oss føles det igjen ut som slutten av 2019, med en enorm sluttspurt og et stadig bedre marked. Denne gangen er jeg sikker på én ting; vi er klare for å møte hvilken som helst utfordring som møter oss og da jeg tidligere skrev at vi ofte merket nedgangen først, så er det også alltid oss som møter oppgangen først også ? Er du klar for å finne din neste ekspert innen økonomi eller arkiv, vet du hvor du skal gå.

Neste måned vil vi snakke litt om fordelene ved å bruke bemanningsbyrå – stay tuned.

 

På vegne av Centric-familien ønsker jeg alle kunder, samarbeidspartnere og konsulenter en riktig god jul og et godt nyttår!

Rohit Saggi

Country Manager – Centric Finance

Kontakt oss

Besøksadresse
Kirkegata 15, 5. etg.
0153 Oslo

Telefon
(+47) 23 10 00 60

Eller bruk skjemaet


Jeg ønsker å motta nyhetsbrev

 

Vi er en del av Centric

Centric er en av Europas største privateide
tjenesteleverandører med over 5000 ansatte i
Skandinavia og Nord-Europa

Gå til Centric EU