Hva ligger egentlig bak prisen på bemanning?

Hvert eneste år møter vi i Centric Finance mange nye bedrifter. Selv om vi allerede har et stort og godt nettverk med solide kunder, er vi alltid på utkikk etter nye samarbeidspartnere, med spennende muligheter for våre konsulenter. I en kundedialog vil det alltid oppstå konstruktive diskusjoner, forhandlinger og utfordringer som må løses for at begge parter skal være tilfreds, og for at samarbeidet skal bli godt og langsiktig. 

Jeg ønsker derfor å belyse hva som faktisk ligger bak prisen på bemanning, gi deg et innblikk i arbeidet vi gjør og risikoen vi som arbeidsgiver tar på oss for at du som kunde skal kunne bemanne opp. Etter at vi har hatt en god dialog og forklart hva som ligger bak prisen, opplever vi alltid en større forståelse fra våre kunder om hva man faktisk betaler for og at prisen korrelerer godt med arbeidet. 

Det er mulig at du anser bemanning som dyrt og vurderer å gjøre prosessen selv, og det er helt fair. Der nok ikke dette blogginnlegget til deg. Vi er likevel overbevist om at det er klare fordeler ved å bruke et bemanningsbyrå, og da er det nyttig å vite hvilket arbeid som ligger bak timeprisen. 

Det kreves tunge investeringer i effektive systemer og et kontinuerlig arbeid for å ha de rette kandidatene tilgjengelig til enhver tid – en database med kandidater er nemlig ferskvare. En kandidat som er tilgjengelig for nye oppdrag i dag, er ikke nødvendigvis det i morgen. Det kreves derfor mye tid å hele tiden tiltrekke nye kandidater med rett kompetanse for å møte både nåværende og kommende behov. Annonseringer på Finn.no, sosiale medier, markedsføring mot kandidater, sortere og filtrere kandidater, intervjue og referanse- og bakgrunnssjekk. Dette er arbeid som kreves av oss hver eneste dag for å ha de beste kandidatene tilgjengelig innen økonomi og arkiv.  

Videre må man ikke glemme ansvaret vi i Centric Finance har for konsulentene vi har i arbeid. Våre økonomi-, arkiv- og regnskapskonsulenter fastansattes hos ossnoe som innebærer at vi har ansvar for kostnader relatert til lønn, fravær, pensjon, forsikringer og andre sosiale kostnader. I tillegg til rene kostnader så kommer alt administrativt arbeid og tett oppfølging av konsulenter. Du som kunde minimerer risikoen, og betaler kun for innleid kompetanse når vedkommende er i arbeid. 

I tillegg må man ikke glemme at dette er vårt ekspertområde. Det er dette vi er best på – å matche kandidat og bedrift innenfor vårt felt. Dette frigjør tid så dere kan fokusere på deres daglige kjerneaktiviteter.  

Som det fremgår her så er det flere forhold som gjør at bemanningsbedrifter, og Centric inkludert, trenger å ta de prisene som er rettferdigog som er nødvendig for å overleve i det som er en lavmargin-bransje. Vi ønsker mest av alt godt samarbeid med våre allerede eksisterende kunder og selvfølgelig potensielle kunder, og tro meg – vi har noen fantastiske samarbeid, men som allerede nevnt følte jeg det var nødvendig med en bevisstgjøring av alt arbeidet som kreves for å bemanne opp bare én person.  

Jeg håper dette blogginnlegget har gitt litt mer innsyn for deg som bestiller, kunde eller om du bare er nysgjerrig på hva det faktisk koster å leie inn en ressurs. Til tross for at bemanning er en lavmarginbransje er det tusenvis av arbeidstakere i bransjen som legger ned et enormt arbeid dag inn og dag ut. For mange er arbeidet i bemanning en livsstil der du skal ta vare på både kunder og kandidater til alle døgnets tider. Husk at med bemanning får du god rådgivning fra spesialiserte rådgivere på feltet, de beste ressursene på markedet, motiverte kandidater og en god samarbeids- og sparringspartner.  

Jeg håper det var oppklarende, og så gleder jeg meg masse til videre samarbeid med både nye og eksisterende partnere! 

Fredrik Boldt 

Rådgiver – Centric Finance

 

Kontakt oss

Besøksadresse
Kirkegata 15, 5. etg.
0153 Oslo

Telefon
(+47) 23 10 00 60

Eller bruk skjemaet


Jeg ønsker å motta nyhetsbrev

 

Vi er en del av Centric

Centric er en av Europas største privateide
tjenesteleverandører med over 5000 ansatte i
Skandinavia og Nord-Europa

Gå til Centric EU