Slik forbereder du deg til det digitale intervjuet

Lurer du på hvordan du skal gjøre et godt inntrykk på det digitale jobbintervjuet? Her er våre beste tips til deg som søker jobb og skal gjennom intervjuprosessen via skjerm.

Selv om ikke alle fremtidens intervjuer vil bli gjennomført digitalt, vil vi i Centric fortsatt benytte oss en del av skjermbasert kommunikasjon – også når pandemien er over. Og det blir vi nok ikke alene om. Uansett hvor du søker jobb, er det smart å være forberedt på at ditt første møte med en potensiell arbeidsgiver kan bli digitalt.

Fordeler med videointervju

 • Både du og arbeidsgiver sparer tid.
 • Mange jobbsøkere opplever at de blir mindre nervøse når intervjuet gjennomføres via skjerm.
 • Arbeidsgiver får et like godt inntrykk av din kompetanse og hvem du er.
 • Du kan bruke notater som ikke synes på skjermen.
 • Mer fleksibelt – du kan gjennomføre intervjuet «hvor du vil», så lenge du tilfredsstiller de 8 tipsene lenger ned i saken.
 • Når du sitter hjemme, eller et annet sted du er godt kjent, blir det færre ukjente faktorer og stimuli som gjør at du lettere beholder fokuset.
 • Det kan være lettere å være objektiv og unngå diskriminering ved videointervju.
 • Det er ofte mye lettere å holde seg til saken og ikke begynne å snakke om andre ting.

Ulemper med videointervju – våre erfaringer

 • Dere får ikke like naturlig blikkontakt, og man ser mindre mimikk og kroppsspråk.
 • Det tekniske kan svikte, men med gode forberedelser minimerer du risikoen.
 • Naturlig smalltalk og icebreakers kan oppleves vanskeligere (men for noen er det også godt å slippe samtalen ved kaffemaskinen).

Én ting er i hvert fall sikkert om du skal gjennomføre et digitalt intervju – du slipper å bekymre deg for svette håndtrykk og buss for tog.

Husk at om du blir kalt inn til intervju, betyr det at du allerede har kvalifikasjonene som etterspørres.

Allikevel er det en del ting du bør ha på stell før et digitalt intervju. Her er våre beste tips!

Centric sine 8 tips til det digitale intervjuet

1. Riktig plattform

Det benyttes mange ulike plattformer til digitale intervjuer. Teams, Skype, Zoom, Whereby og Google Meet er noen av dem. I Centric bruker vi Teams. Vi sender deg invitasjon til intervjuet på mail. Klikk på linken du får i mailen, så kan du gjennomføre intervjuet i nettleseren. Om du ønsker kan du også laste ned Teams, du finner instruksjoner og link til nedlasting her: Klikk her for å gå til Microsoft Teams

2. Intervju over mobil

Velger du å bruke mobilen til intervjuet, vær klar over at bildet du selv ser på skjermen, ikke alltid vil være det samme som arbeidsgiver eller rekrutterer ser. Sett telefonen på et bord, ca. 1 meter fra deg, og la den stå stille. Spør de som intervjuer deg om de ser deg godt.

3. Test det tekniske

Kontroller at lyd og bilde fungerer bra ved å ha et testmøte med noen du kjenner. Sjekk lyset i rommet du skal bruke. Naturlig lys er fint, men ikke direkte sol.

4. Unngå forstyrrelser

Dette er ikke tiden for overraskende innslag av kjæledyr, barn eller andre. Sørg for at du får være i fred under intervjuet, og slå av lyden på mobil og andre ting som kan forstyrre. Har du ikke mulighet til å sitte et sted med en ganske nøytral bakgrunn, kan du slå på et filter som gjør omgivelsene rundt deg uklare. Men husk å teste det først!

5. Forbered deg godt

Innholdet i et videointervju er akkurat som ved et vanlig intervju, så still forberedt! Spør gjerne en god venn om å gjennomføre et prøve-intervju, og be om ærlige tilbakemeldinger på svarene dine. Pass på kroppsspråket, ikke bli for avslappet bare fordi du er hjemme.

6. Jukselapper er lov

Fordelen med videointervju er at du kan ha små lapper med ting du må huske å fortelle, eller spørre om. Så lenge du holder dem unna synsfeltet til kameraet, er det bare du som ser dem!

7. Dress for success

Kle og stell deg som du ville gjort ved et fysisk intervju. Og du, det gjelder hele antrekket. Underdelen også.

8. Logg deg på 1-2 minutter før

Den digitale «resepsjonen» er ikke et sted du henger i 10-15 minutter. Det holder at du logger deg på 1-2 minutter før tiden som er oppgitt. Og når du logger deg på, er du klar – ikke begynn å surfe på nettet, spise, snakke med andre eller lignende.

Lykke til!

Kontakt oss

Besøksadresse
Kirkegata 15, 5. etg.
0153 Oslo

Telefon
(+47) 23 10 00 60

Eller bruk skjemaet


Jeg ønsker å motta nyhetsbrev

 

Vi er en del av Centric

Centric er en av Europas største privateide
tjenesteleverandører med over 5000 ansatte i
Skandinavia og Nord-Europa

Gå til Centric EU