Min tid som rekrutteringsintern i Centric Finance

Etter 9 lærerike og utrolig spennende uker som rekrutteringsintern hos Centric Finance, er det meg en glede å oppsummere vårens eventyr hos dem. Jeg var utrolig spent, men sitter virkelig igjen med masse lærdom, engasjement og erfaring.

Uken før jeg startet i praksis hadde vi forberedelser på skolen. Vi fikk høre fra emneansvarlig at perioden nok kom til å oppleves «som å hoppe på et tog i fart». Jeg husker jeg ble litt nervøs, men at det samtidig var godt å være forberedt på at perioden kunne bli utfordrende. Vi hadde også hørt om at alle sine perioder kom til å bli ulike, og at det er viktig å selv ta initiativ for å gjøre den så lærerik som mulig.

Både jeg og mine medstudenter hadde mange tanker om hvordan det kom til å bli. Noe som gikk igjen hos mange av oss var at selv om vi følte at vi har lært mye viktig og relevant teori på studiet, er det en helt annen utfordring å faktisk utføre oppgaver i praksis. Vi var også redde for å skulle være til bry, eller for at vi kom til å stille for mange spørsmål. Det var skummelt, selv om emneansvarlig prøvde å forsikre oss om at vi kommer med masse god og fersk kompetanse. Jeg lurte på hvor mye jeg faktisk kom til å få prøve selv, da vi tross alt «bare» skulle være hos bedriften i 9 uker totalt. Ville jeg for eksempel få prøve å holde intervjuer selv, eller skulle jeg for det meste observere? 

Rett før praksisperioden ble jeg invitert på lunsj hos Centric, i tillegg til at jeg fikk frokost levert på døren fra dem helgen før jeg startet. Dette gjorde at jeg følte meg svært velkommen, og nervøsiteten begynte å endre seg til spenning og glede. De første dagene var fulle av møter og opplæring med de ulike ansatte på avdelingen. Det var en veldig kul opplevelse å plutselig sitte i møte med alle på avdelingen, og få et innblikk i hva de jobbet med for øyeblikket. Emneansvarlig hadde rett, tiden hos dem stoppet ikke opp bare fordi jeg kom dit. Etter endte dager var jeg sliten i hodet. Det var mye info, nye fjes, nye navn og jeg ville jo selvfølgelig være påskrudd og få det meste ut av perioden. Likevel gledet jeg meg til å komme tilbake hver dag for å lære enda mer.  

Spoler vi frem til i dag kan jeg stolt si at jeg har fått vært med på hele rekrutteringsprosessen. Jeg har både søkt etter kandidater, screenet, holdt intervjuer, fulgt opp kandidater i etterkant av intervjuer, sjekket referanser, lagt ut annonser, deltatt på kundemøter og skrevet kandidatpresentasjoner. Hver eneste dag har vært innholdsrik, og frykten for at jeg ikke skulle rekke å få prøve ting selv stemte absolutt ikke. På skolen har vi lest og hørt om hva man skal gjøre og ikke gjøre når man holder intervjuer, men det å faktisk være i posisjonen selv har vært noe helt annet. Jeg har virkelig fått knagger å feste teorien på, og opplevd hvordan det er å jobbe med rekruttering.

Fra å lese om rekrutteringsprosessen til å delta i den selv, har jeg sett nye aspekter som jeg ikke leste om i bøkene. Det som spesielt har motivert meg er hvor godt kjent man blir med kandidatene, og hvor motivert man blir av å prøve å finne den beste matchen for alle parter. Jeg har også sett viktigheten av å være nøyaktig i alle steg, slik at alle parter får riktig oppfølging og blir ivaretatt. 

Til andre som får muligheten til å velge studiepraksis i studietiden sin vil jeg gi min sterkeste anbefaling til å søke. Jeg har blitt enda mer sikker på at valget mitt om å gå HR, organisasjonspsykologi og ledelse var riktig, og det har gitt meg en unik erfaring før jeg senere skal ut i arbeidslivet. Det å ha prøvd arbeidet i praksis gjør også at jeg både husker teoriene bedre, ser sammenhenger og mer mening i dem. Jeg er nå mer komfortabel på at jeg kan tre ut i en tilsvarende stilling etter endt studie, og faktisk kunne bidra med min kompetanse. 

Takk til Centric Finance for at dere gav meg muligheten til å ha praksis hos dere. Nå gleder jeg meg til siste året på studier, der jeg kan lære enda mer og bli mer rustet til arbeidslivet som en gang kommer. 

Kontakt oss

Besøksadresse
Kirkegata 15, 5. etg.
0153 Oslo

Telefon
(+47) 23 10 00 60

Eller bruk skjemaet


Jeg ønsker å motta nyhetsbrev

 

Vi er en del av Centric

Centric er en av Europas største privateide
tjenesteleverandører med over 5000 ansatte i
Skandinavia og Nord-Europa

Gå til Centric EU