Tips for å skrive en imponerende CV

Last ned vår gratis CV-mal!

Å skrive en overbevisende CV er en viktig ferdighet som enhver jobbsøker bør mestre. Det er din første sjanse til å gjøre et varig inntrykk på potensielle arbeidsgivere, og derfor er det avgjørende å skrive den på riktig måte.

Her er fem viktige punkter å huske på når du utformer CV-en din. Vi har også en gratis CV-mal som du kan laste ned og bruke som utgangspunkt.

 1. Skreddersy CV-en for hver jobbsøknad
  En feil mange gjør er å sende den samme standard CV-en til alle jobbmuligheter. Det er viktig å tilpasse CV-en din til hver stilling du søker på. Les nøye gjennom stillingsbeskrivelsen og plukk ut nøkkelord og ferdigheter som arbeidsgiveren søker etter. Inkorporer disse ordene og eksemplene på relevant erfaring i CV-en din for å vise at du er den ideelle kandidaten.
 2. Fremhev dine prestasjoner
  I stedet for å bare liste opp ansvarsområder for tidligere stillinger, fokuser på dine konkrete prestasjoner. Bruk kvantifiserbare data og tall for å vise hvordan du har bidratt til tidligere arbeidsgivere. For eksempel, i stedet for å si «ansvarlig for salg», kan du si «økte salget med 15% i løpet av det første kvartalet»
 3. Hold det ryddig og oversiktlig
  En CV bør være enkelt å lese og skanne. Bruk en profesjonell skrifttype og organisert layout. Del CV-en inn i tydelige seksjoner som personlig informasjon, arbeidserfaring, utdanning, ferdigheter osv. Hold deg til punktlister for å presentere informasjonen på en strukturert måte.
 4. Vis din lidenskap og motivasjon
  Arbeidsgivere ønsker å se din lidenskap for faget og motivasjonen for å jobbe hos dem. I din personlige profil eller sammendrag, ta med en kort setning som fremhever din entusiasme for bransjen og hvorfor du er ivrig etter å bidra til deres selskap.
 5. Inkluder relevante ferdigheter
  Under ferdighetsdelen av CV-en, ikke bare ramse opp generiske uttrykk. Vær spesifikk og nevn de ferdighetene som er mest relevante for den aktuelle stillingen. Dette kan inkludere tekniske ferdigheter, programvare du behersker, språkkunnskaper eller mellommenneskelige egenskaper.

Nå som du har lært de viktigste punktene for en imponerende CV, er det på tide å komme i gang med å lage din egen. For å hjelpe deg i prosessen, har vi utarbeidet en gratis CV-mal som du kan laste ned og tilpasse etter behov. Malen er utformet for å hjelpe deg med å organisere informasjonen din på en profesjonell måte og sikre at du inkluderer alle nødvendige elementer.

Leter du etter jobb innen arkiv eller økonomi? Last opp din CV på:

https://centricfinance.recman.no/register.php

Kontakt oss

Besøksadresse
Kirkegata 15, 5. etg.
0153 Oslo

Telefon
(+47) 23 10 00 60

Eller bruk skjemaet


Jeg ønsker å motta nyhetsbrev

 

Vi er en del av Centric

Centric er en av Europas største privateide
tjenesteleverandører med over 5000 ansatte i
Skandinavia og Nord-Europa

Gå til Centric EU