8 ting du bør gjøre før og under jobbintervjuet

På jobbintervju føler man seg ofte stresset og vil gjøre et best mulig inntrykk på en potensiell ny arbeidsgiver. Forbereder du deg godt, kan du komme langt på vei i intervjuprosessen og kanskje til og med kapre drømmejobben.
1. Still forberedt
Før du stiller til intervju, er det viktig at du setter deg godt inn i selskapet. Da vil du være beredt til å svare reflektert på spørsmål om virksomheten, for eksempel på om det er match mellom deg og virksomhetens verdier og visjon. En kandidat som har lest seg opp på selskapets bakgrunn og drift vil også virke mer motivert og engasjert for å jobbe i nettopp dette selskapet, noe som selvfølgelig er viktig for en potensiell ny arbeidsgiver.
2. Møt opp til avtalt tid
Det er fint å være tidlig ute, men ikke mer enn fem minutter. Møter du en halvtime tidligere enn avtalt, kan arbeidsgiveren bli stresset på dine vegne, og kanskje ende opp med å droppe planlagte arbeidsoppgaver for å ta deg inn tidligere enn avtalt. Ta deg heller en runde i nabolaget om du er veldig tidlig ute. Men for all del – ikke kom for sent!
3. Øv deg gjerne på forhånd
Noen spørsmål vet du allerede at kommer til å bli stilt. Som for eksempel hva som er dine styrker og hva som er dine svakheter. Allikevel kan dette være spørsmål som er vanskelig å svare på i en intervjusetting. Øv deg gjerne på noen svar i forkant av intervjuet, slik at du ikke ender opp med å stotre ut noen halvgode svar.
4. Ha et positivt kroppsspråk
Kroppsspråket sier mye mer enn vi kanskje tenker over til daglig. Slapp holdning og armene i kryss, sier at du egentlig ikke er så veldig interessert. Sitt oppreist og framoverlent og gi et fast håndtrykk når du skal hilse på arbeidsgiveren.

Les også: CV-feilene som kan koste deg jobben

5. Forhold deg rolig
Det er både helt greit og naturlig å være nervøs, men prøv å hold deg så rolig som mulig. Ta deg heller en pustepause mellom spørsmålene, og tenk litt over svarene før du prater om du kjenner at nervøsiteten er i ferd med å ta overhånd.
6. Fokuser på det du er god på
Det er ingen som er verdensmester i alt, og det forventes ikke at du skal kunne alt før du i det hele tatt har begynt i jobbe. Mangler du noen av kvalifikasjonene arbeidsgiveren er ute etter, så trenger du ikke snakke om disse. Fokuser heller på det du er god på, og vis at du er klar for nye utfordringer.
7. Vis at du er interessert i akkurat denne stillingen
Det er godt mulig at du har søkt mange jobber, men det er viktig at du viser interesse for akkurat den stillingen du er tatt inn til intervju for. Ikke gi uttrykk for at du er på en desperat jobbjakt, da vil arbeidsgiveren miste interessen for deg, da de er ute etter noen som genuint har lyst på jobben.
8. Svar på det du blir spurt om
Noen ganger kan arbeidsgiveren spørre om noe som allerede står i søknaden eller CV-en din. Dette kan være for å teste hvordan du kommuniserer. Da er det viktig at du svarer på spørsmålet og ikke sier at det står i søknaden du har levert. Vær ydmyk og høflig gjennom hele intervjuet.

Se våre utlyste stillinger her

Kontakt oss

Besøksadresse
Kirkegata 15, 5. etg.
0153 Oslo

Telefon
(+47) 23 10 00 60

Eller bruk skjemaet


Jeg ønsker å motta nyhetsbrev

 

Vi er en del av Centric

Centric er en av Europas største privateide
tjenesteleverandører med over 5000 ansatte i
Skandinavia og Nord-Europa

Gå til Centric EU